Η κρητική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και τις μοναδικές της γεύσεις. Κατά την επίσκεψή σας στο Ρέθυμνο, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα πέντε πιάτα που αποτελούν την καρδιά της τοπικής γαστρονομίας.
Το πιο διάσημο πιάτο της κρητικής κουζίνας! Πρόκειται για αρνί ή κατσίκι ψημένο αργά γύρω από τη φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας με απίστευτα τρυφερή γεύση και μοναδικό άρωμα.
Ένα παραδοσιακό ριζότο που σερβίρεται συνήθως σε γάμους και μεγάλες γιορτές. Μαγειρεύεται σε ζωμό κρέατος και έχει μια πλούσια, βουτυράτη γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη.
Μια μοναδική κρητική λιχουδιά. Οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) τηγανίζονται σε ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και ξύδι. Είναι ένα πιάτο που είτε θα λατρέψετε, είτε θα μισήσετε, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε!
Μικρές, χειροποίητες πίτες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση από τοπικά τυριά όπως η μυζήθρα. Τα καλτσούνια είναι ιδανικά ως ορεκτικό ή ως γλυκό και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής διατροφής.
Η Κρήτη φημίζεται για τα τυριά της. Δοκιμάστε την πικάντικη Γραβιέρα, τη φρέσκια Μυζήθρα ή τη γευστική Ανθότυρο. Συνοδεύστε τα με κρητικό μέλι και παξιμάδι για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
Καλή σας όρεξη! 🍷