Το Ρέθυμνο δεν είναι μόνο ιστορία και φυσική ομορφιά, αλλά και ένας παράδεισος για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Η κρητική κουζίνα, βασισμένη σε αγνά τοπικά προϊόντα, προσφέρει μοναδικές γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεύσεων!
Το πιο διάσημο κρητικό έδεσμα. Το αρνί ή το κατσίκι κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και ψήνεται αργά γύρω από τη φωτιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό, ζουμερό κρέας με πλούσια γεύση.
Ο κλασικός κρητικός μεζές που θα βρείτε παντού. Αποτελείται από κριθαρένιο παξιμάδι, τριμμένη φρέσκια ντομάτα, μυζήθρα ή φέτα, ελιές, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Απλό, αλλά πεντανόστιμο!
Παραδοσιακό φαγητό για γάμους και γιορτές. Πρόκειται για ένα πιάτο με ρύζι που μαγειρεύεται σε ζωμό από κατσίκι ή κοτόπουλο, με βούτυρο και λεμόνι. Η γεύση του είναι πλούσια και βουτυρένια.
Μικρές, χειροποίητες πίτες που φτιάχνονται με διάφορες γεμίσεις, όπως μυζήθρα, χόρτα ή κρεμμυδάκια. Μπορούν να είναι γλυκά με μέλι ή αλμυρά. Είναι ένας εξαιρετικός μεζές ή επιδόρπιο.
Μια ιδιαίτερη κρητική σπεσιαλιτέ. Οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) τηγανίζονται σε ελαιόλαδο με δεντρολίβανο και σβήνονται με ξύδι. Ένας ξεχωριστός μεζές που αξίζει να δοκιμάσετε.
Το "υγρό χρυσάφι" της Κρήτης. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του Ρεθύμνου είναι παγκοσμίως γνωστό για την υψηλή ποιότητα, τη γεύση και τα αρώματά του.
Μην φύγετε από το Ρέθυμνο χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά τοπικά τυριά. Ξεχωρίζουν η κρητική Γραβιέρα, η Μαλάκα, το Ανθότυρο και η Μυζήθρα, τα οποία έχουν πλούσια γεύση και φτιάχνονται από ντόπιο γάλα.
Το θυμαρίσιο μέλι του Ρεθύμνου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, με έντονο άρωμα και γεύση, καθώς οι μέλισσες τρέφονται από την πλούσια χλωρίδα του νησιού.
Η κρητική ρακή (τσικουδιά) είναι το παραδοσιακό απόσταγμα που συνοδεύει κάθε μεζέ. Δοκιμάστε επίσης τα τοπικά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή.
Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση στις γεύσεις του Ρεθύμνου!
Οι χοχλιοί αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συστατικά της κρητικής κουζίνας
Το αρνάκι αποτελεί βασικό συστατικό της κρητικής κουζίνας